Daniel Buda, europarlamentar: Proprietarii de terenuri trebuie să primească anual sprijin pentru suprafețele pe care le împăduresc!

Daniel Buda, europarlamentar: Proprietarii de terenuri trebuie să primească anual sprijin pentru suprafețele pe care le împăduresc!
02/09/2021

Proprietarii de terenuri trebuie să primească anual sprijin financiar pentru terenurile pe care le împăduresc, arată europarlamentarul Daniel Buda într-un mesaj public în care dezvpluie schimbul de opinii pe care l-a avut, în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, pe marginea prezentării susținute de către comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil cu agricultura, a Comunicării privind Noua strategie a UE privind pădurile pentru 2030.

În luna iulie, Comisia Europeană a adoptat noua Strategie a UE pentru păduri pentru 2030, o inițiativă emblematică din cadrul Pactului verde european, care se bazează pe Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030. Strategia contribuie la pachetul de măsuri propuse pentru atingerea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030 și a neutralității climatice în UE până în 2050. ”Am subliniat în intervenția pe care am avut-o faptul că pădurile reprezintă „aur...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante