Criză de ”căpșunari”. Fermierii italieni lasă fructele să se strice pentru că nu mai au culegători
19/05/2022
Căpșuni lăsate să se strice, fără să fie culese. Fructele sunt lăsate să se usuce pe plante deoarece personalul angajat în recoltare nu este suficient pentru a acoperi toate suprafețele cultivate din zona de sud a Italiei- Metapontino. Nici vremea nu îi ajută pe cultivatorii italieni, temperaturile fiind în creștere ceea ce duce la alterarea fructelor. Aceștia spun că angajații care veneau în anii trecuți, inclusiv românii, nu mai sunt disponibili datorită salariilor mari pe care le primesc î...
„După ce în urmă cu aproximativ 20 de zile am lăsat în câmp primele 2 hectare din soiul timpuriu Fortuna, acum sunt nevoit să repet această alegere dificilă, cu diferența că, de data aceasta, zonele rămase în urmă sunt tocmai câmpurile cultivate cu Sabrosa-Candonga, soiul cel mai căutat în zona Basilicatei, și foarte apreciat de piețe”, a spus Ermal Gjuzi, un tânăr fermier din Scanzano Jonico, cu aproximativ 6 hectare investite în căpșuni, potrivit freshplaza.com. Fermierul italian a sublin...
Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură