Ciupitul lăstarilor la pomi și arbuști fructiferi – tăiere în verde pentru o producție mai bună

Ciupitul lăstarilor la pomi și arbuști fructiferi – tăiere în verde pentru o producție mai bună
22/05/2022

Ciupitul lăstarilor sau ciupirea lăstarilor la pomi și arbuști fructiferi ajută la formarea coroanei și la obținerea unei producții mai bune. Ciupirea lăstarilor este o tăiere în verde ce se face în perioada de vegetație, iar tehnica ciupitului la pomi este similară cu cea a ciupitului la arbuști precum zmeurul sau murul.

În acest articol vă prezentăm informații utile despre ciupirea lăstarilor la pomi fructiferi și la arbuști fructiferi: Ciupitul lăstarilor este o lucrare ce prezintă numeroase beneficii pentru pomi și arbuști fructiferi. Prin ciupire, substanțele nutritive și apa sunt direcționate spre lăstarii fructiferi, sporind producția și calitatea fructelor. De asemenea, vindecarea rănilor la pomi se va face mai repede datorită circulației mai intense și în cantități mai mari a sevei. Citiți și: Când...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante