Altoi pomi fructiferi: recoltare și păstrare până la altoire

Altoi pomi fructiferi: recoltare și păstrare până la altoire
25/01/2021

Recoltarea, pregătirea și apoi păstrarea ramurilor de altoi sunt etape importante în procesul de altoire. Colectarea coardelor ce urmează a fi folosite ca altoi în primăvară se face la finele iernii, astfel că este nevoie de condiții speciale pentru ca ramurile să nu se usuce până când încep altoirile.

Perioada în care se recoltează altoii se recomandă a fi mijlocul lunii februarie, până la începutul lunii martie, cât timp pomii sunt în stare latentă. Dacă mugurii încep să crească, atunci altoiul nu va fi unul de calitate. O mare atenție trebuie acordată soiului pe care doriți să îl recoltați, dar și ca pomul din care provine altoiul să fie unul sănătos, care nu prezintă dăunători și nu este purtător de boli. Pentru altoi se aleg ramuri drepte, tinere, de un an și cu grosimea de cel mult...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante