Tehnologiile de vârf protejează și întăresc sănătatea culturilor agricole din România

Tehnologiile de vârf protejează și întăresc sănătatea culturilor agricole din România
27/05/2024

Pentru combaterea modului în care schimbările climatice afectează agricultura, este important ca fermierii să abordeze cu succes și cu atenție provocările asociate cu contextul de mediu. Agricultura este vulnerabilă la efectele condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi seceta, inundațiile și schimbările extreme de temperatură, iar reducerea dioxidului de carbon (CO2) prin fotosinteză și sechestrarea carbonului ajută la stabilizarea climatului și la protejarea agriculturii.

Practicile agricole care promovează managementul carbonului, cum ar fi agricultura de conservare, rotația culturilor, utilizarea compostului și acoperirea solului, ajută la captarea și stocarea CO2 în sol și biomasă. Aceste practici nu doar că reduc cantitatea de CO2 din atmosferă, dar și îmbunătățesc sănătatea solului, crescând capacitatea acestuia de a reține apă și nutrienți, ceea ce duce la culturi mai rezistente și mai productive. Prin urmare, putem spune că diversitatea culturală și gen...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante