TEHNOLOGIA RAPIȚEI DE TOAMNĂ. 10 PAȘI pentru o cultură de nota 10

TEHNOLOGIA RAPIȚEI DE TOAMNĂ. 10 PAȘI pentru o cultură de nota 10
16/06/2023

Rapița este una dintre cele mai importante trei culturi de semințe oleaginoase din lume – și, în unele țări unde din cauza condițiilor pedo-climatice unde nu se pot cultiva alte astfel de culturi, este cea mai cea mai importantă cultură pentru semințe oleaginoase. Datorită recoltei de semințe bogate în ulei, această cultură a căpătat o relevanță tot mai mare din punct de vedere al producției pentru anumite surse de energie: biocombustibili și bioetanol.

Foto: Dr. ing. TOMEL PETRACHE, Product Management Manager KWS Seminte Romania   Recomandarea noastră este ca revenirea rapiței pe aceași suprafață să se producă după minim 4 ani, datorită patogenității unor agenți de dăunare, scăderea populațiilor de buruieni specifice, evitării apariției samulastrei, refacerii agrofondului specific. Rapița este o mare consumatoare de elemente minerale, ea nefiind o planta chimiofilă prin definiție.    Cultura rapiței este foarte pretențioasă la pregătirea te...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante