Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania
23/05/2024

Tarile europene sunt recunoscute pentru productia de vinuri pe scara larga de secole, deoarece bauturile fac parte integranta din mesele traditionale din intreaga regiune, iar suprafata mare cultivata cu vita-de-vie da nastere la cresterea productiei de vin pe scara larga. Din acest considerent, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si asigurarea unui management eficient al rezistentei si valorificarea culturii de vita-de-vie pe cat mai multi ani reprezinta o prioritate pentru fermieri.

Conform datelor furnizate de Eurostat in 2020, culturile viticole acopereau o suprafata de 3,2 milioane de hectare in tarile Uniunii Europene, echivalent cu 45% din suprafetele totale acoperite de vita-de-vie la nivel global. In plus, analiza platformei globale de date si de business intelligence Statista pentru acelasi interval de timp a raportat ca in Romania, o tara cu o istorie viticola ce dateaza din antichitate, suprafata totala de teren acoperita cu vita-de-vie a fost raportata la 173,...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante