Salinate de Turda - produsului romanesc din carne de porc afumata a fost introdus in registrul indicatiilor geografice protejate (IGP)

Salinate de Turda - produsului romanesc din carne de porc afumata a fost introdus in registrul indicatiilor geografice protejate (IGP)
13/11/2023

Comisia Europeana a aprobat in data de 3 noiembrie 2023 adaugarea produsului romanesc din carne de porc afumata „Salinate de Turda” in registrul indicatiilor geografice protejate (IGP). „Salinate de Turda” desemneaza un produs afumat si uscat din carne de porc, obtinut din ceafa, cotlet, piept si pulpa de porc, care sunt sarate in saramura naturala („maratoare”) combinata cu un amestec de condimente, zaharuri si culturi lactice, maturate timp de 5-7 zile, afumate cu lemn de esenta tare si sup...

Aceasta noua denumire va fi adaugata in lista celor 1 661 de produse alimentare care sunt protejate la nivelul european si se alatura celor 12 produse romanesti deja recunoscute si inregistrate: Magiun de prune de Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Salam de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Novac afumat din Tara Barsei (Indicatie Geografica Protejata), Scrumbie afumata de Dunare (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Carnati de Ple...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante