Primul studiu despre identitatea culturala gastronomica: Mancarea romaneasca are un potential mare de reinventare

22/03/2023
Primul studiu despre identitatea culturala gastronomica a Romaniei ofera o imagine a modului in care bucataria este perceputa de generatiile actuale, dar si o privire catre viitorul preparatelor si ingredientele romanesti. Ierburile si branzeturile sunt vazute ca fiind printre cele mai sanatoase mancaruri, in timp ce tartinabilele romanesti au un potential international si mari sanse de reinventare, alaturi de tocaturi si cartofi.
„Bucataria romaneasca trece printr-o perioada de adaptare si transformare, in care are grija de prezentul sau si isi pregateste viitorul. Specialistii din domeniul gastronomiei manifesta o preocupare activa in acest sens si vin cu initiative si solutii. Care este, insa, starea consumatorilor romani atunci cand se gandesc la mancarea romaneasca? Cati mai gatesc sau consuma din ceea ce noi numim meniu traditional? Cat de multa importanta aloca bucatariei romanesti? Acestea sunt cateva din aspec...
Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info