Ioan Ladoși (APCPR): Suntem la limita supraviețuirii cu prețul la care vindem carnea de porc!

Ioan Ladoși (APCPR): Suntem la limita supraviețuirii cu prețul la care vindem carnea de porc!
23/12/2022

Producătorii de carne de porc din România atrag atenţia că se află la limita supravieţuirii, în condiţiile în care preţul de vânzare la poarta fermei este sub costul de producţie, iar importurile din acest sector depăşesc 80% din consumul intern.

Pe de altă parte, fermierii sunt afectaţi şi de vânzările necontrolate din gospodăria ţărănească, dar la preţuri aproape duble faţă de cele ale industriei autohtone de creşterea porcului. "Preţurile, probabil, sunt mai mari decât anul trecut, dar să ştiţi că la ora actuală noi, fermierii, suntem la limita supravieţuirii cu preţul la care vindem, de 9,50 lei/kg carne de porc, pentru că ne costă 10,5 - 11 lei ca să producem un kilogram de carne. Pentru noi, cel mai grav lucru a fost creşterea p...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante