Cum conservi crimpingul - una dintre cele mai importante surse de energie din hrana vacii

Cum conservi crimpingul - una dintre cele mai importante surse de energie din hrana vacii
30/09/2021

Porumbul crimping sau porumbul HM (high moisture = umiditate ridicata) sau pasta de porumb furnizeaza animalului aproape 80% din nevoile lui energetice si circa 50% din cele proteice. Iar, acest „aliment” esential in furajare, isi poate pastra in timp (pana la 2 ani), nealterate toate proprietatile, daca este depozitat in silobag.

Tara noastra este cunoscuta ca fiind una cu traditie, in ceea ce priveste cultura de porumb. Chiar si intr-un an secetos, cum a fost anul trecut, Romania a reusit sa se claseze pe primul loc in UE in ceea ce priveste suprafata cultivata (2,639 milioane ha) si locul doi, la productia realizata (10,15 milioane de tone), dupa cum arata datele de la Eurostat. Pentru anul acesta, primele estimari de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale arata ca productia de porumb va fi in jurul valori...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info