Crescătorii de vaci revoltați: Asta-i subvenție cu dedicație! Banii îi iau ăia care mai au doar crotaliile, nu și vacile!

Crescătorii de vaci revoltați: Asta-i subvenție cu dedicație! Banii îi iau ăia care mai au doar crotaliile, nu și vacile!
09/03/2023

Crescătorii de vaci sunt nemulțumiți de condițiile stabilite pentru acordarea ajutorului de stat pe cap de vacă adultă, în contextul pierderilor suferite din pricina războiului din Ucraina. Recent, Senatul României a votat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 3/8 februarie 2023 prin care se instituie acest ajutor, iar în proiectul de lege au fost făcute modificări la condițiile de eligibilitate, cuantum și perioada depunere cereri. 

Astfel, potrivit proiectului de lege, aflat acum la Camera Deputaților, la comisiile de specialitate, "sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada 31 iulie-31 decembrie 2022 au intrat respectiv au ieșit în/din exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de același beneficiar sau în/din exploatațiil asociațiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru pășunat." De asemenea, alte modificări vizează dovezile pentru valorificarea laptelui: "în...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante