Controale oficiale pentru verificarea respectarii cerintelor privind acizii grasi trans din alimente

Controale oficiale pentru verificarea respectarii cerintelor privind acizii grasi trans din alimente
04/04/2021

Incepand cu data de 1 aprilie 2021 se aplica noi cerinte pentru operatorii din domeniul alimentar cu privire la continutul de acizi grasi trans din alimente, altii decat acizii grasi trans care se gasesc in mod natural in grasimile de origine animala, asa cum sunt prevazute in Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman si in Regulamentul Comisiei (UE) 2019/649.

Astfel, continutul de acizi grasi trans din alimente, altii decat acizii grasi trans prezenti in mod natural in grasimea de origine animala, nu trebuie sa depaseasca valoarea de 2 grame la 100 g de grasime pentru alimentele destinate direct consumatorului final si a celor destinate vanzarii cu amanuntul.Luand in considerare faptul ca prevederile legislative se aplica unei game largi de produse si unitati de productie si comercializare, ANSVSA, prin structurile teritoriale judetene, a organiz...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante