Apa de orez – beneficii. Preparare și utilizare la legume și pomi

Apa de orez – beneficii. Preparare și utilizare la legume și pomi
05/05/2024

Apa de orez – utilizări în grădină sau solar la legume și fructe. Cu numeroase beneficii pentru culturile de pe suprafețe mici, apa de orez este ușor de preparat, dar administrarea ei pentru legume, mai ales, trebuie să urmeze câțiva pași pentru ca tratamentul să aibă efectul dorit.

Culturile înființate în spații protejate sau grădini iubesc apa de orez, mai ales că este sigură de folosit pentru fructe și legume. Preparatul se poate administra aproape la orice cultură, fiind potrivită în special pentru cele care iubesc solul ușor acid: roșii, ardei, ferigi, diferite plante decorative etc. Apa de orez nu se recomandă, însă, în culturile crescute în sistem hidroponic: amidonul din apă se poate acumula, generând o creștere excesivă a ciupercilor și bacteriilor. Riscurile...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante